Astro

Neki bogataš je rekao svome slugi: „Odnesi ovaj dijamant na tržnicu kod raznih trgovaca i saznaj koja mu je vrijednost i cijena. Odnesi ga prvo kod prodavača povrća.“ Sluga je učinio kako mu je rečeno. Trgovac je proučavao dijamant sa svih strana i na kraju rekao:“ Brate, za njega ti mogu dati devet kilograma patlidžana.“ Na pokušaj cjenjkanja trgovac povrćem je ostao pri svome tvrdeći da je njegova ponuda iznad tržišne cijene. Sluga se vratio svome gospodaru i izvijestio o ponudi od devet kilograma patlidžana na što se gospodar nasmijao i rekao: „Odnesi ga sada kod trgovca tkaninama. Prodavač se bavi samo povrćem, što on zna o dijamantu. Trgovac tkaninama ima više novca pa da vidimo koliko će on ponuditi.“ Sluga je otišao kod trgovca tkaninama i rekao mu: „Hoćete li kupiti ovaj dijamant? Koliko biste dali za njega?“ Trgovac mu je, razgledajući dijamant, odgovorio: „Da, ovo je fini komad. Od njega se može napraviti dobar prsten. Dat ću vam devetsto rupija za njega.“  Na pokušaj sluge da povisi cijenu makar na tisuću rupija trgovac je odgovorio da je čak ponudio više nego dijamant vrijedi na tržištu i da je to njegova zadnja ponuda. Sluga se smijući vratio gospodaru i ispričao o trgovčevoj ponudi. I gospodar se nasmijao i rekao: „ Sada ga odnesi kod zlatara.“ Zlatar je pogledao dijamant i odmah rekao: „Dat ću vam sto tisuća rupija za njega.“

Cijena se nudi u skladu s nečijim kapitalom. Da li svi mogu shvatiti nepodijeljenog Satchitanandu i prepoznati Božansku inkarnaciju? Neki ga smatraju za običnog čovjeka, neki za sveca a samo nekolicina ga prepoznaje kao Božansku inkarnaciju.

Iz priča Sri Ramakrishne

G
M
T
Text-to-speech function is limited to 200 characters
Autor tarotmajstor (Generalna) :: comment (0)
Stare kulture, a posebno drevni Egipat veliku važnost pridaje amajlijama. Amuleti su se nosili oko vrata živih i koristili su se za ukrašavanje mrtvih. Riječ "amulet" potječe iz arapskog jezika, što na engleskom jeziku znači "nositi" ili "nositi". U dinastičkom razdoblju amulet znači zaštitnik.

Jednostavno rečeno, amulet se odnosi na predmet stvoren za određenu svrhu i može se podjednako nositi na bilo kojem dijelu tijela. Amuleti se ne koriste samo u modne svrhe; vjeruje se da nose magične moći.

Mogu se nositi oko ruke ili vrata. Obično se koriste za zaštitu, ljubav i nekoliko drugih svrha, ovisno o tome za što je određeni amulet dizajniran. Pogledajte Egipatski nakit za više o tome.

U drevnom Egiptu i egipatskoj mitologiji podjednako su uključeni u omatanje mumije; vjeruje se da amuleti štite i pripremaju mrtve za njegovo putovanje podzemnim svijetom. Amulet može jednako zaštititi mrtve u zagrobnom životu.

Amuleti su dostupni u mnogim oblicima i oblicima. Također su izrađeni od različitih materijala, pri čemu svaki od njih ima različito značenje. Oblik i materijal također određuju svrhu njegove uporabe.

Amuleti mogu zaštititi um i tijelo nositelja od zlih sila, i vidljivih i nevidljivih. Nositelju mogu jednako podariti posebnu čarobnu moć.
 
https://tarotmajstori.net/vrhunski-najbolji-tarot-majstori/
Autor tarotmajstor (Generalna) :: comment (0)

Šta je tarot:

Tarot špil sastoji se od 78 karata podeljenih na  Velike arkane i Male arkane. Svaka karta je obeležena je brojem, nazivom i slikom - simbolom. Poreklo tarota, to jest, vreme početaka tarota je nepoznato, a pretpostavka je negde oko 14 veka.

Tumačenje tarota temelji se na energiji oko karata. Zavisi o psihičkim i intuitivnim mogućnostima tumača. Kako od iskustva onoga koji tumači karte tako u  u potpunosti ne zavisi o iskustvu ni od onoga koji pita. Dakle, energija iz i oko karata je osnova za tumačenje.

 

Mogućnosti tarota: 

Čitanje tarot karata zavisi o tome koliko je tumač sposoban pokupiti znakove. Tako se jako razlikuje od astrologije. Dakle, ne postoji svedočanstvo da će se sve što predviđate dogoditi - zbog karme, zbog sudbine, ali najviše zbog 

onoga koji pita. Zašto? Jer oni koji pitaju traže da čuju šta žele čuti, pa tako ne slede savete iz karata već postupaju po svom nekakvom zaključku, tačnije, kako im padne na pamet.

To je više umetnost nego nauka. Mediji veruju da nam karte govore. Dakle, trebate se povezati s kartama, ako želite istinsko vrhunsko tumačenje, istinito, itd…

 

Moć tarota:

Ako su karte u rukama vidovite osobe onda tek može da se tvrdi kako je ono šta vam kaže tačno i kako će stvarno i da se dogodi.

 

Zablude o tarotu:

Jedna od najvećih zabluda je da tarot može da se nauči. Možete da naučite značenje svake karte, ali ono što se ne može naučiti je posedovanje proročanske moći predviđanja budućih dešavanja. Isto tako, tumačenje ne može da bude na osnovu jedne karte već povezivanja otvorenih karata.

 https://tarotmajstori.net/

Autor tarotmajstor (Astro) :: comment (0)